Mijn kat zit liever in een kartonnen doos

Mijn kat zit liever in een kartonnen doos

"Mijn kat zit liever in een kartonnen doos"

Bovenstaande uitspraak hoor ik maar wat vaak en veel mensen zijn bang dat een mandje niet gebruikt wordt, omdat ze denken dat hun kat liever in een schoenendoos slaapt.
Het klopt dat katten van dozen houden. Waarom is dat toch?

Geborgenheid

Om te beginnen biedt een doos een veilig en geborgen plekje. De hoge randen zorgen voor de perfecte beschutting en zo kunnen katten de boel in de gaten houden en zich tegelijk veilig voelen.
Het is om deze reden een goed idee om voor een nieuwe geadopteerde kat een paar dozen in huis te hebben. Dan hoeven ze zich mogelijk niet te verstoppen onder een bank of bed.

Playtime

Ook is een doos een superleuk en gratis speelitem. Zodra wij hier een pakket binnen hebben is de doos binnen 2 minuten geclaimd door beide katten :) Vaak maken we er een leuk huisje van of een soort kattentunnel.
Ze hoeven dus niet per direct naar de papierbak. 
Sowieso goed om even te bedenken of je de doos (en het vulmiddel) zelf voor een verzending kunt gebruiken. Dat doe ik hier ook voor onze Sunny Pillows en Sunny Baskets. We kunnen soms meer recyclen dan we zelf beseffen.

Het hoeft niet perse fluffy

Het is een misvatting dat katten op zachte kussentjes willen liggen. Uiteraard is elke kat verschillend, maar over het algemeen zul je ze vaak slapend aantreffen op plekken die niet perse heel fluffy zijn. Ze slapen graag languit op de vloer, lekker op de eettafel (als ze dat mogen ;) ) en in de befaamde ronde kartonnen krabmandjes.
Voor onze Sunny Baskets heb ik me een tijdje afgevraagd of er een kussen in moest, maar die werden er hier thuis zeer demonstratief uit gegooid. 

Waarom dan toch een kattenmand?

Allereerst is het natuurlijk een inkoppertje dan een mooie kattenmand leuker in huis staat dan een kartonnen doos.
Maar het hoeft geen vervanging te zijn. Katten houden van opties en liggen vaak op meer dan 1 plek gedurende de dag te slapen. Let er maar eens op, ze verplaatsen zich door het huis en hebben meerdere stekjes waar ze veilig kunnen slapen of heerlijk vogels kunnen spotten. 

Onze Sunny Baskets zie ik graag als de hippe versie van de kartonnen krabmand en schoenendoos.

  1. Ze hebben een heerlijke hoge rand die voor geborgenheid zorgt. De standaard hoogte van de ronde en ovale kattenmanden is 12 cm. Doordat ik elke mand met de hand op bestelling maak, kan ik dit voor je aanpassen mocht je dat willen.
  2. Ze zijn niet te fluffy. Sunny Baskets maak ik met katoenen garens van ongeveer 1 cm dikte. Doordat de garens 3 lagen katoen hebben en een fijne kern van polyester is het de perfecte combi van stevigheid en comfort. 
  3. Ze zijn custom te verkrijgen zelfs in de exacte maat van een schoenendoos LOL. Zonder dollen, ik kan bij het maken van de kattenmanden volledig rekening houden met de grootte van de kat; de favo lighouding ennn niet onbelangrijk met de plek waar hij komt te staan. Zo kan ik ervoor zorgen dat hij precies in je vakkenkast past of bijvoorbeeld in de vensterbank.

Kortom, gooi die kartonnen dozen niet direct weg en zorg voor meerdere fijne plekjes voor je kat.

Terug naar blog

Meest populaire producten